Σάββατο 6 Απριλίου 2019

MCShield: Anti-malware USB Protection

0



Πόσες φορές, αλήθεια, αναρωτηθήκαμε αν πρέπει να βάλουμε το memory stick μας (κοινώς USB) σε έναν υπολογιστή, γιατί δεν είμαστε σίγουροι αν είναι απαλλαγμένος από ιούς; Κι αν αυτό είναι απόλυτη ανάγκη, με τι καρδιά ερχόμαστε αργότερα στο σπίτι να βάλουμε το memory stick στον δικό μας υπολογιστή; Επίσης, πόσες φορές αναρωτηθήκαμε αν πρέπει να αφήσουμε φίλους και γνωστούς να τοποθετήσουν τα memory sticks τους στον υπολογιστή μας, γιατί φοβόμαστε μήπως μας μεταδώσουν κάποιο ιό;

Υπάρχουν, βέβαια, διάφορα antivirus, τα οποία διαθέτουν την επιλογή ελέγχου των memory sticks. Συμπληρωματικά, όμως, υπάρχει το δωρεάν προγραμματάκι MCShield! το οποίο μπορεί να ξεκινά με τα Windows και να ελέγχει κατά τη διάρκεια της εκκίνησης κάθε κινητή συσκευή που ενώνουμε με τον υπολογιστή.

Το MCShield είναι ένα λογισμικό που αποτρέπει τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού μέσω memory sticks (κοινώς USB). Μόλις ένα memory stick εισαχθεί στον υπολογιστή, εντοπίζεται από το MCShield, και αυτόματα σκανάρεται, πριν ενεργοποιηθούν οι επιλογές για άνοιγμα και προβολή του περιεχομένου του. Επιπρόσθετα, μπλοκάρεται το autorun.inf, έτσι ώστε να μην μπορεί να τρέξει αυτόματα οποιοδήποτε πρόγραμμα. Αν εντοπιστεί κακόβουλο λογισμικό, διαγράφεται, και εμφανίζεται μια αναφορά για την πράξη αυτή. Τα όσα διαγράφονται δεν έχουν να κάνουν με τα ίδια τα αρχεία μας, γι' αυτό δεν ανησυχούμε ότι θα διαγραφούν. Είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο για την προστασία του υπολογιστή και λειτουργεί αρμονικά με όλα τα antivirus/antimalware προγράμματα.

Με την εγκατάστασή του στον υπολογιστή, το MCShield εμφανίζεται ως εικονίδιο στο task bar (εκεί που φαίνεται η ώρα και η γλώσσα του υπολογιστή). Αλλάζουμε όπως εμείς θέλουμε τις επιλογές του προγράμματος, κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο και επιλέγοντας το Κέντρο Ελέγχου (Control Center). Θεωρείται χρήσιμο, με επιλεγμένη την καρτέλα General από το μενού αριστερά, να τικάρουμε την τελευταία επιλογή: Always show the log file in case of infection.











Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου