Σάββατο 13 Απριλίου 2019

System Restore στα Windows 10

0



Το System Restore είναι μια δυνατότητα που παρέχεται από τα Windows, έτσι ώστε να γίνει επαναφορά των ρυθμίσεων που αφορούν στο σύστημα, χωρίς να επηρεαστούν τα προσωπικά μας αρχεία. Θα πρέπει να έχουμε υπόψη, ότι συχνά ο υπολογιστής μας αποθηκεύει πληροφορίες που αφορούν σε αυτές τις ρυθμίσεις, και δημιουργεί τα λεγόμενα restore points.

Αν, λοιπόν, μετά από την εγκατάσταση κάποιου προγράμματος, εφαρμογής, ενημέρωσης ή driver αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα, μπορούμε να επαναφέρουμε τον υπολογιστή μας σε ένα restore point, κατά το οποίο λειτουργούσε κανονικά, χωρίς προβλήματα.

Σε αυτή την ανάρτηση θα δούμε πώς μπορούμε να μεταφέρουμε τον υπολογιστή μας σε ένα παλαιότερο restore point.

Α. System Restore, κατά το ξεκίνημα του υπολογιστή
  1. Μεταφερόμαστε στις προχωρημένες επιλογές εκκίνησης-Advanced Boot Options.
  2. Επιλέγουμε System Restore. Αν μας ζητηθεί, επιλέγουμε λογαριασμό διαχειριστή, με τον οποίον θελουμε να προχωρήσουμε, πληκτρολογούμε τον κωδικό μας, και συνεχίζουμε, κάνοντας κλικ στο continue.
  3. Αν είναι η πρώτη φορά που θα κάνουμε System Restore, κάνουμε κλικ στο Next, στην οθόνη που θα εμφανιστεί.
  4. Αν έχουμε παλαιότερα restore points, επιλέγουμε Chose a different restore point και Next.
  5. Επιλέγουμε ένα παλαιότερο restore point και κάνουμε κλικ στο Scan for affected programs. Με αυτό τον τρόπο θα δούμε τι αλλαγές στο σύστημα θα γίνουν.
  6. Κλείνουμε την οθόνη με τις αλλαγές που θα γίνουν, και κάνουμε κλικ στο Next στην οθόνη του βήματος 5.
  7. Finish, Yes, Restart.
  8. Με την επανεκκίνηση, κλείνουμε (close) το παραθυράκι που μας πληροφορεί για την επιτυχημένη επαναφορά στο σύστημά μας.

Β. System Restore, μέσα από τα Windows
  1. Ανοίγουμε το Control Panel (icons view), κάνουμε κλικ στο Recovery, και, ακολούθως, στο  Open System Restore. Επιλέγουμε Yes, αν μας ζητηθεί άδεια για να προχωρήσουμε.
  2. Ακολουθούμε τα βήματα 3 μέχρι 8, όπως περιγράφονται πιο πάνω.

ΤΙΠ

Για να μπούμε στο Control Panel, πατούμε ταυτόχρονα το πλήκτρο των Windows και το γράμμα R, πληκτρολογούμε Control Panel (Πίνακας Ελέγχου, αν η γλώσσα των Windows μας είναι τα Ελληνικά) και ΟΚ.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου